Kroatien og Alperne


Vi tør godt sige at oplevelserne er lige så store og betagende som USA´s highway 1.

8. juni – 19. juni 2022

Bestil på mail info@vikingmctours.dk eller ring på +45 53 85 34 08  

Mange danskere har på et tidspunkt været på charter – eller camping ferie til det dengang meget eftertragtede Jugoslavien.

Her har vi noget af Europas mest klare og rene vand, vi har gamle spændende byer med deres egen historie og kultur.
Vi har dejligt klima og en rent og dejligt land .

Der køres ad smukke og flotte kystveje på ca. 1000 km af de 1800 km som findes i Kroatien og Slovenien. Vi tør godt sige at oplevelserne er lige så store og betagende som USA´s highway 1.
Som yderligere krydderi for den 2-hjulde skal vi gennem det smukke Alpeland Østrig 2 gange.

Vi oplever byer som Poréc – Pula – Opatija og ikke mindst Split, hvor vi bor i 2 nætter. Nationalparkerne Plitvicka og Krka.

Der køres over forskellige pas i Østrig, som bl.a. Grossglockner – og Pløcken passene og sidst men ikke mindst de mange billede skønne dale og Tyroler byer. En rejse hvor kommer til 6 forskellige lande.

Bemærk: Der er altid bagetransport med på vore rejser, så man ikke skal bruge MCén som pakkeæsel. Max 15 motorcykler med.

Teknisk arrangør af denne tur er:
​Dream & Bike Tours Aps

Vil du med?
Send en mail på info@vikingmctours.dk
eller ring på +45 53 85 34 08

Pris pr. person | 11.950,-

Pris bagsædepassager | 9.500,-

Tillæg enkeltværelse – kun hoteller | 3.500,-

Inkluderet i rejsens pris

  • Turleder
  • Bagagetransport
  • 10 x halv- og 1 x kvartpension med ophold i dobbeltværelse
  • Obl. gebyrer til Garantifond og Sikkerhedsfond
  • Kort og turmateriale

Ikke inkluderet i rejsens pris

  • Vejskatter og pas – og tunnelgebyr
  • Frokoster, drikkevarer og evt. entréer
  • Aftensmad 2. aften i Split
  • Personlige forsikringer og benzin

Rejsen dag-for-dag

Med mange års rejseerfaring fra hele verden og særligt USA, har vi samlet hvad vi mener er den perfekt tur.
Læs med herunder hvordan hver dag på rejsen foregår og hvad vi kommer til at opleve. 

​Dag 1:

Vi mødes i Kolding kl. 10.00 og bagagen sættes i bagage-vognen eller er i forvejen sendt eller afleveret til Dream & Bike Tours i Fredericia.
Herefter går rejsen via Hamburg – Hannover til Göttingen for aftensmad og overnatning.

Dag 2:

Efter morgen maden fortsætter vi syd på ad den gamle vej 27 og kommer via Eisennach – Meimingen – Regensburg tilæ omkring München for aftensmad og overnatning.

Dag 3:

Vi mødes med eventuelle gæster der har taget toget til München og vi fortrsætter nu mod Østrig via Tegernsee og Achenpasset. Herfra går det ned mod Inndalen og ind i Zillerdalen op over Gerlospasset. Herefter drejer vi fra i Mittersill og gennem Tauerntunnelen til Lienz og vi passer dagens sidste bjergpas – Pløckenpasset inden vi kører ind i Italien. Turen fortsætter ned gennem en lang række hårnålesving, inden vi kommer til omkring Tolmezzo, hvor vi spiser middag og overnatter.

Dag 4:
Der fortsættes mod Udine, og videre til Trieste, og ind i Slovenien. Vigtigt Husk pas.
Vi passer byerne Kopper og Piran i Slovenien, inden den Kroatiske grænse, hvor vi forsætter ned ad den vestlige side af halvøen Istrien og passer byer som Porec og Rovinj inden vi når frem til den spændende gamle by Pula, hvor vi overnatter. ca. 250 km

Dag 5:
Vi kører fra Pula ad landevejen på den østlige side af Istrien mod Opatij og passer uden om Rijeka, ca. 100 km med meget smukke views, og stopper selvfølgelig på de gode udsigtspunkter. Fra Rijeka følgervi landevejen langs kysten og kommer gennem kystbyerne Senj og Karlobag mod Zadar hvor vi overnatter i/ved Zadar. ca. 330 km

Dag 6:
Vi kører mod Split med en afstikker til nationalparken Krka, hvor vi ser de smukke vandfald inden vi kører videre og spiser frokost på vejen mod Split. I Split bor vi på et hotel ikke langt fra Riva’en, hvor alt livet foregår i de lune aftener. Her bor vi i 2 nætter og der vil den ene aften være mulighed for at gå på egen hånd og prøve en af de mange spændende restauranter.

Dag 7:
Der vil være fridag for de der ønsker det og ellers tilbyder vi en god halvdags tur videre syd og hvor vi gør frokostpause ved en af de mange små fiskebyer Mali Ston med den store fæstningsmur samt de mange saltbassinerfor at nyde det store og spændende udvalg af fisk eller hvad man nu har lyst til.Vi kommer også gennem den meget frugtbare Nevra dal og vi kører ind og meget hurtigt ud af Bosnien – Hercegovina. Vi er tilbage sidst på eftermiddagen.Middag på egen hånd.

Dag 8:
Starter turen tilbage inde i landet. Vi kører til Sinj og til Knin og vi bemærker at landskabet er blevet meget anderledes. Dagens absolutte højdepunkt er Plitvicka Jezera der er en National park med bl.a. 7 søer i forskellig højde, her gør vi stop i 3 – 4 timer for at gå rundt i den ualmindelige smukke park med de specielle søer og vandfald. Overnatning i/ved Karlovac ca. 300 km​

Dag 9:
Vi Forsætter via Novo Mesto og Ljubljana i Slovenien og herfra kommer vi ind i Østrig ved Villach og når frem til området ved Millstätter søen i Kärten for overnatning. Ca 280 km

Dag 10:
Endnu en spændende dag på den 2-hjulede, da vi denne dag har god tid til at passér vores højeste pas på denne rejsee Grossglockner. Herfra går det igen ned mod Zell am See og endnu et mindre pas inden vi kommer til Kitzbühel – Westendorf – Kufstein og til i Tyskland. vi overnatter igen ved München så der er mulighed for at tage toget til Hamburg.

Dag 11:
Efter morgenmaden vil vi de første timer kører på autobanen til Würzburg, hvor vi drejer fra for at følge den gamle bundesstrase 27 mod Fulda- Bad Hersfeld og til Göttingen, hvor vi overnatter igen og indtager vores afskeds middag sammen på denne rejse.

Dag 12:
Her har vi foskellige mulighedder for hjemkørsel, nogle foretrækker at køre den lige vej over Hannover – Hamburg andre vil med på turen via Celle – Lauenburg og til grænsen. hvor nogen inden har drejet fra mod Puttgarten.