Vietnam
– nord til syd


Vil man opleve dette utroligt spændende og flotte land – så er det nu

 

17. November – 1. December 2022  | 15 dage

Bestil på mail info@vikingmctours.dk eller ring på +45 53 85 34 08  

Ønsker man at prøve noget nyt – så er dette rejsen
Man får Vietnam helt ind under huden, når man kommer så tæt på befolkningens levemåde – natur og kultur. Vietnam er et land, der byder på utroligt meget hjerterum og det til trods for landets historie med krig og ødelæggelse, stridigheder og besættelse gennem mange år.

Vi kommer på denne nye rejse ud i de næsten uberørte landsbyer, hvor vandbøflerne stadig er den vigtigste trækkraft.

Natur landskaber med de mange karakteristiske sandstensbjerge, smukke søer, rismarker, bambusskove, the – og kaffe plantager.

Mange kilometer køres langs floder hvide sandstrande med dybblå hav og palme sus som i Na Trang.

Et utal af små markeds boder til rygende gadekøkkener, til de større køkkener, hvor oplevelserne er store i det spændende og varierede Vietnamesiske køkken.
Der er kultur og historisk vingesus i den gamle kejserby Hue ved Duftenes Flod.
Vi vil besøge nogle af de mange underjordiske gange og huler fra krigens tid.

Vi kører på 250cc Hondaer, som passer perfekt ind i landets transport system og kørekultur blandt de 27mill. knallerter.
Vi har en lokal guide på MC foran og en følge bil bag os og der er ikke plads til mere end 10 gæster på MC – eventuelle bagsæde gæster vil blive transporteret i følgebilen.
Vi tror, at de af jer, der vil prøve noget helt andet på den 2 – hjulede, bliver ligeså fortryllet af de mange nye oplevelser, der vil være på denne rejse – som vi blev.
“Det var en rigtig god tur”, som den gode vestjyde Kurt Møberg fra Xpedit udtrykket det.

Motorcykler:

På denne rejse kører vi på følgende modeller(se nedenfor) og vi kan oplyse at disse MC – er er meget velegnede til de forhold som findes i Vietnam
Der kan tilbydes enkelte andre modeller af mærket Honda op til 400cc. 

 

Pris pr. person på Honda 150/230cc | Dkk 26.700,

Tillæg 400cc | Dkk 2.500,-

Pris bagsædepassager | Dkk 21.500, –

Tillæg enkeltværelse – kun hoteller | Dkk 2.500, –

BEMÆRK!
Priserne er ved en dollar kurs under 7,0 og kendte skatter og afgifter pr. 01.01.21

Klik på billedet og se det i stor

Hoteller: 
Vi bor på gode 2 og 3 stjernede hoteller/moteller, dog vil vi som beskrevet have en ”homstay” på 4 dagen.
Vil man denne nat bo på hotel, koster det kr. 350,- per person og kr. 500,- for eneværelse.

BEMÆRK: 
I forbindelse med MC-udlejning SKAL der medbringes gyldigt internationalt kreditkort (Visa, Master, Diners etc.)

VIGTIGT:
Husk gyldigt pas, der mindst skal have udløbsdato 6 måneder fra indrejse datoen.
Der behøves ikke visum til Vietnam, når man ikke opholder sig længere end 15 dage.

Inkluderet i rejsens pris

 • Turleder på egen MC
 • Følgevogn til bagagetransport
 • Flyrejse Kastrup – Hanoi – Nha Trang – Ho Chi Minh City/Hanoi – Kastrup
 • Transfers: Lufthavn – hotel – mc-udlejning t/r
 • Motorcykelleje i 11 dage inkl. fri kilometer
 • Tog rejse Na Trang – Ho Chi Minh
 • Forsikring med $ 500 selvrisiko
 • Benzin
 • 11 overnatninger på hotel i dobbeltværelse med bad/toilet
 • 1 Homestay
 • Fuld forplejning bortset fra frokost på dag 9 – 11 – 14 og middag dag 11
 • Beskrevne byrundture med bus/til fods eller hvad der er bedst
 • Obligatoriske gebyrer og alle kendte skatter og afgifter
 • Kort og turmateriale
 • Entréer til beskrevne museer og seværdigheder
 • Vand fra bage vognen under kørslen
 • Parkerings- og vejgebyrer

Ikke inkluderet i rejsens pris

 • Drikkevarer og de nævnte 3 frokoster og en middag
 • Drikkepenge

Rejsen dag-for-dag

Med mange års rejseerfaring fra hele verden og særligt USA, har vi samlet hvad vi mener er den perfekt tur.
Læs med herunder hvordan hver dag på rejsen foregår og hvad vi kommer til at opleve. 

INFO
Morgenmad = b, Frokost = f, Middag = m

Dag 1: 
Vi flyver først på eftermiddagen fra København og kommer via Bangkok/Doha til Hanoi.

Dag 2: 
Ankomst midt på formiddagen. Vi bliver kørt til den gamle bydel i hovedstaden, i 1000 år gammel og med ca. 4 mill. indbyggere, hvor det virker som alle 2,7 mill. scooter/knallerter er ude og køre på en gang, hvor vi skal bo den første nat.
Efter frokost vil der være rundvisning i byen, hvor vi bl.a ser Ho Chi Minh mausoleum, Jade søen med det lille tempel og der vil blive tid til at handle i en af de utallige boder/forretninger som findes i den gamle bydel.
Middag på en af de mange lokale restauranter omkring hotellet. f, m

Dag 3:
Efter morgenmaden på hotellet køres vi ud til motorcyklerne og midt på formiddagen forlader vi Hanoi, for at begynde på de mange oplevelser på vores ca. 2000 km rejse i Vietnam fra nord til syd.
Der køres nordpå og vi krydser den Røde Flod med en lille færge og kommer op i de nordvestlige bjerge og gennem smukke landskaber når vi frem til Phu Yen, hvor vi spiser aftensmad og overnatter på hotel. (ca. 170 km, b, f, m)

Dag 4:
Vi får hurtigt en fornemmelse af hvad der venter os – små gamle landsbyer, hvor livet stadig leves med vandbøfler på rismarkerne. Områder med appelsinlunde – sukkerrør og sidst men ikke mindst en meget smuk og frodig natur med masser af de karakteristiske sandstens bjerge. Vi holder frokost pause som også er inkluderet alle de dage vi er undervejs. Vi når frem til denne dags endemål Mai Chau, via et stykke af en gammel vej bygget af den franske hær. Vi skal denne nat bo ude i den gamle Mai Chau landsby imellem rismarkerne hos en familie hvor vi sover på madrasser i store bambushytter og vi spiser sammen med familien, hvor vi også skal opleve en traditionel danse- og musikaften. Skulle nogle ikke ønske at overnatte på denne måde – som er den eneste gang på rejsen – kan vi arrangere hotel ophold mod tillæg(ca. $ 115,- for et dobbeltværelse) kun 10 minutters gang fra stedet. (ca. 170 km, b, f, m).

Dag 5: 
Der fortsættes om formiddagen igennem de smukke bjerglandskaber på mindre veje langs Ma Floden og gennem flotte bambusskove inden vi ved frokosttid kommer til Ngoc Lac, hvor vi rammer en af de større veje.
Sidst på eftermiddagen når vi frem til Tan Ky, hvor vi skal overnatte på hotel. Denne by er kendt for at være opsamlingspunktet for alle de vare og våben som blev send videre af Ho Chi Minh stierne mod Sydvietnam (ca. 270 km, b,f,m).

Dag 6: 
Vi følger Ho Chi Minh vejen syd på, tæt ved grænsen til Laos. Vi gør bl.a. stop ved Ho Chi Mind sejrs monument i
Pho Chau. Dagen slutter med besøg i Phong Nha – Ke Bang nationalpark der er under UNESCO beskyttelse. Her findes der over 65 km huler og underjordiske floder, som hører til nogle af de ældste i Asien.
Der overnattes og vi får igen serveret middag fra det spændende og dejlige vietnamesiske køkken (ca. 300 km, b, f, m).

Dag 7: 
Vi kommer denne dag fra det nordlige Vietnam til det centrale Vietnam og den mindre frugtbare del af landet, til gengæld får vi store historiske og kulturelle oplevelser, men desværre også nogle rædselsbilleder fra krigen med USA. Vi passer den 17 breddegrad ved Ben Hai og dermed er vi inde i den 5 km brede demilitariserede zone mellem nord og syd, hvor man stadig kan se spor efter de mange bomber med napalm og plantegift.
Dagen sluttes i Khe Sanh, der var marine base for 6000 amerikanske soldater og som blev voldsomt angrebet i 1968(ca. 220km, b, f, m).

Dag 8:
Der vil også denne dag blive oplevelser fra krigen, når vi bevæger os ned fra Troung Son (De Lange Bjerge) gennem A Shau dalen det vil sige at vi følger den 17. breddegrad og hovedvejen for amerikanernes transport fra havne byen. Inden frokostpause i A Luoi, gør vi stop for at besøge Vin Moc tunnelerne der blev lavet under krigen og hvor 600 personer levede under jorden i helt op til 30 meters dybde og som ligger lige nord for grænsen
Der bliver mulighed for at komme ned og gå i disse tunneler, hvor der levede op til 600 mennesker.
Vi når frem til den særdeles spændende gamle kejser hovedstad Hue ved Duftenes Flod (Perfume River). og til hotellet, hvor vi skal bo i 2 nætter for at kunne slappe af ved den nærliggende strand og besøge nogle af de mange kulturelle og historiske steder. (ca. 180 km, b, f, m).

Dag 9: 
Man har hele dagen til at udforske denne gamle konge by ved Duftenes flod. Der tilbydes en sejltur på floden efter besøg ved en af de kejsers gravmonument – og vi kommer til den forbudte by inden for den 10 km lange bymur rundt om den indre Konge by – Citadellet. Man kan også vælge at køre det korte stykke ud til kysten og nyde den dejlige strand. Frokosten vil på denne dag være for egen regning. (b, m)
NB. Er nogen måske til andet end den dejlige Vietnamesiske mad, vil der fra nu af, være mulighed for at få en burger og pomme frites

Dag 10:
Der er kun ca. 4 timers kørsel til den vel mest charmerende gamle handelsby Hoi An ved floden Thu Bon, her har man de bedst bevarede gamle kulørte træhuse. Med de snævre gader hvor der næsten ikke køre knallerter, der findes rigtig mange spændende boder og et væld af skræddere. Vi skal dog lige have overstået et gammelt 500 m højt pas Hai Van Pass også kaldet passet med skyer og hav med en fantastisk udsigt ud over den blå lagune og Havnebyen Da Nang inden vi kommer den gamle og tidligere en meget vigtig handelsby. Vi bor 2 nætter i Hoi An (ca. 180 km, b, f, m).

Dag 11:
Den gamle havn og handelsby helt tilbage til det 16. – 17. århundrede bæger meget præg af de mange forskellige søfolk og købmænd fra lande, som Holland, Indien, Japan, Kina og mange flere. Byen har haft flere navne bl.a. Faifo som franskmændene og spanierne kaldte den.

Flodløbet sandede til for ca. 200 år siden, derefter overtog nabobyen Da Nang havne rollen og dette er måske en af årsagerne til Hoi An har kunnet bevares så godt. Byen kom i 1999 ind under UNESCO beskyttelse. Denne dag er der frokost og middag på egen regning, da vi mener, det er særdeles spændende at gå rundt i de små gader og stræder, og selv afprøve det verdens kendte vietnamesiske køkken. Der vil være mulighed for komme på en silke fabrik.(b)

Dag 12:
Landskabet har forandret sig til at være mindre frugtbart i forhold til det vi oplevede i det nordlige, her er mere sandet og rismarkerne bliver der færre af, hvor imod vi kommer til at opleve masser af små fiskebrug af forskellig slags. Vi følger den nationale vej 1 langs kysten til næste overnatning og middag i Quy Nhon. Selvfølgelig med frokost stop undervejs på lokal restaurant.
Vi skal denne nat bo på hotel helt ude ved stranden. (ca. 290 km, b, f, m).

Dag 13: 
Det første stykke af denne dags kørsel, vil være helt ude ved kysten inden vi igen kommer på den nationale vej 1, og det sidste stykke motorcykel kørsel på denne rejse.
Vi vil hurtigt opdage, at vi nu er kommet ned i den sydlige del af Vietnam, og det ikke længere er rismarker der præger landskabet, men dejlige strande og utallige palmer.
Efter ca. 6 timers kørsel er vi fremme ved den vel nok mest turistede by, på grund af havet og den 6 km lange strand i Na Trang.
Inden vi indkvarteres på hotellet har vi afleveret vores motorcykler og der vil være tid til en dukkert eller se lidt nærmere på byen inden vi spiser middag(ca. 210 km, b, f, m).

Dag 14:
Byens beliggenhed gør at det er den mest solrige i regionen, også i regntiden (juni til september) er der meget sol. Vi kommet til et område, der minder meget om det, de fleste kender fra Thailand med masser af barer, restauranter og flotte sand strande med mange palmer.
Vi har noget af formiddagen dagen til rådighed, inden vi køres til lufthavnen for at flyve til til Ho Chi Minh City eller Hanoi.

Dag 15: 
Der vil være ca. 3 timers ophold i den nye og flotte lufthavn i Bangkok/Doha inden vi  flyver til Kastrup hvor vi lander om morgenen. Her må vi tage afsked med vore rejsefæller.