Skotland


Smuk tur gennem Skotlands facinerende højland

27Juni – 7. Juli 2023 – Udsolgt

Bestil på mail info@vikingmctours.dk eller ring på +45 53 85 34 08  

Se de flotte billeder fra Skotlands rejsen 2014, som vi har fået fra en af vore gæster:

Med Isle of Skye – Ullapool – Fort William og meget mere
Ud – og hjemrejse via Holland og direkte til Newcastle med DFDS

Højdepunkter fra Skotland, er samlet på denne rundrejse gennem Skotlands grønne bølgende natur og det fascinerende højland, samt Isle of Skye, den spændende og smukke ø på Skotlands vestkyst med en imponerende naturkulisse og videre nordpå via Inverewe Garden til Ullapool. Man får det hele på denne rejse op til Klanernes land.

Historien og kulturen kommer til sin ret i byerne Edinburgh – Inverness – Fort William – Inveraray, hvor seværdighederne ligger side om side. Loch Lomond – Loch Ness – Loch Fyne er søer/fjorde som følges. Culloden – Glencoe – Blair Castle sætter det historiske i relief, sådan ser vores rute ud på denne pragtfulde rundrejse. Det hele krydders med skotternes gæstfrihed og ikke mindst stolthed over deres traditionsrige land, hvor en af disse traditioner sætter Skotland på verdenskortet – Whiskyen. Et land – en rejse, som skal opleves på den 2 hjulede.

Bemærk: Der er altid bage transport med på vore rejser, så man ikke skal bruge MC én som pakkeæsel.​

Teknisk arrangør af denne tur er:
Dream & Bike Tours ApS.

Pris pr. person | Dkr. 13.450,-

Tillæg enkeltværelse – kun hoteller | Dkr. 2.900,-

Pris bagsædepassager | Dkr. 11.950,

Tillæg for udvendig kahyt pr. person | Dkr. 500,-

BEMÆRK!
Priserne er beregnet ved en pund kurs under 8,0 – 8,7 og kendte skatter og afgifter pr. 01-01-22.​

Klik på billedet og se dem store

Inkluderet i prisen

 • Turleder.
 • Bagagetransport.
 • 2 nat sejladser i 2-køjes indvendige kahytter.
 • 2 x middag og 2 x morgenmad ombord.
 • Overfart: Newcastle – Ijmuiden T/R.
 • 8 x halvpension og ophold i dobbeltværelse med bad/toilet.
 • Obligatoriske gebyrer og afgifter.
 • Overfart til Skye

Ikke inkluderet i rejsens pris

 • Bompenge og andre færger end de nævnte.
 • Frokoster, drikkevarer og evt. entréer.
 • Personlige forsikringer og benzin.​

Rejsen dag-for-dag

Med mange års rejseerfaring fra hele verden og særligt USA, har vi samlet hvad vi mener er den perfekt tur.
Læs med herunder hvordan hver dag på rejsen foregår og hvad vi kommer til at opleve. 

Dag 1:
Efter afgangen fra Kolding går det syd på og via Hamburg – Bremen kommer vi ind i Holland, vi stopper omkrig Groningen for middag og overnatning.

Dag 2:
Vi fortsætter nu via Zuiderdæmningen og efter eventuelt stop i den kendte osteby Volendam kommer vi frem til havnebyen Ijmuiden, der ligger lidt nord for Amsterdam, hvorfra vi skal sejle med DFDS kl.15.00. Der er ophold i 2 køjes indvendig kahyt (tillæg for udvendig). Vi har god tid til at nyde middags buffeten under overfarten. Pak en håndtaske til at tage med ombord.

Dag 3:
Inden vi ankommer til Newcastle kl. 9.00 har vi haft mulighed for at nyde det store morgenbord. Vi kører nordøst ud af byen og kommer hurtigt til Hadrians Mur, som Romerne lod bygge for at holde de genstridige Skotter væk fra deres område. Vi oplever herefter det ene natur panorama efter det andet og små romantiske landsbyer. inden vi kommer op omkring Glasgow, hvor dagens middag og overnatning venter os.

Dag 4:
Dagen starter med morgenmadsbuffet, inden vi kører op langs den kendte 39 km lange kendte sø Loch Lomond også kaldet dronningen blandt de mange skotske søer. Oplevelserne fortsætter med betagende natur og spændende ophold i bla. den kendte by Inveraray også kaldet ”den hvide by” smukt beliggende ud til Loch Fyne. Specielt er kendt for Skotlands mindste fængsel, som i dag er indrettet med et spændende museum, med lys og lyd effekter i de små fængselsceller. En vandre tur i den smukke slotspark, der stadig tilhører Cambell – slægten vil også være en mulighed, medens vi gør ophold i byen. Inden vi når frem til vores overnatnings by, ved Fort William, kører vi gennem ”Den grædende Dal” – Glen Coe, hvor der har udspillet sig et af de utallige slag mod englænderne. Er vi heldige med vejret vil vi måske kunne se toppen af Skotlands højeste bjerg Ben Nevis på vej ned gennem den smukke dal. Middag på hotellet, hvor vi skal bo.

Dag 5:
Den mest berømte ø – Isle of Skye, beliggende i øgruppen Hebriderne, skal vi i dag aflægge et besøg. Vi følger Glennfinnan dalen op til Mallaig, hvorfra vi sejler over til Skye, og måske ser vi det gamle damptog, som kører gennem dalen og er kendt fra Harry Potter filmene. Utallige betagende syn venter os på vores rundtur på øen. Udover den fantastiske natur, som Skye er i besiddelse af, bliver der tid til at se nærmere på hovedbyen Portree med den hyggelige lille havn og sine 4000 indbyggere er den største by på øen. Vi når midt på eftermiddagen frem til Kyle of Lochalsh, hvorfra en bro bringer os tilbage til fastlandet og overnatningen.

Dag 6:
Dagens rute frem til vores overnatnings sted for denne nat, som bliver den lille fiskerby Ullapool, giver os mindst lige så store oplevelser, som på Isle of Skye. Vi bevæger os langs søer som Loch Maree, vi kommer op i næsten 1200 meters høje og får flotte udsigter ud over Atlanterhavet ved bland andet Inverewe Garden.

Dag 7:
Vi begynder igen at køre syd og når i løbet af formiddagen ned i lavlandet, hvor vi bemærker at der nu er kornmarker og holder formiddags pause ved Loch Ness centeret.
Vi fortsætter nu vest på langs søen frem til Fort Augustus, hvor vi holder frokostpause og kan følge skibenes tur gennem sluserne for at komme op i kanalen, der fører til Fort William.
Resten af dagen kører vi gennem et meget smukt bjergområde lang Loch Ness søen på den sydlige del, så alle bedes have kameraet klar til at gøre det helt store foto kup, hvis ”søuhyret skulle dukke op. Vi stopper i højlandets hovedstad Inverness for enden af Loch Ness søen, og hvor den berømte Macbeth, efter sigende skulle have boet på slottet. Her overnatter vi og måske bliver der plads til et enkelt Pub besøg efter middagen

 

Dag 8:
Vi vil meget hurtigt efter vi er kørt fra Inverness mærke den historiske vinge sus, når vi besøger et Skotlands blodigste slagmark mod Englænderne – Culloden i 1746. Vi fornemmer hurtigt forandringen i naturen, på vej ned fra det Skotske højland, når vi har passeret byerne Perth og Pitlochry samt Blair Castle, hvor vi vil gøre ophold. Efter at vi er kommet over Firth of Forth, hvorfra vi kan se den gamle jernbanebro fra 1890, kommer vi til Skotlands hovedstad Edinburgh. Hvem betages ikke af det syn der rejser sig for øjnene af en, når det imponerende og smukke Edinburgh Castle toner frem? På Carlton Hill er der en flot udsigt ud over byen, de kongeliges residens Holyrood Palace, som ligger for enden af Royal Mile, er et betagende syn. En spadseretur i de hyggelige gader ved Royal Mile og på Princes Street er også en mulighed. Middag og overnatning på hotel i/ved Edinburgh.

Dag 9:
Vi kører efter mormaden mod syd og for tid til stop i Berwick og Holy Island inden vi når Newcastle, hvor vi skal være ca. kl. 15.00 og sejle kl. 17.30 med DFDS. Igen er der middag ombord og ophold i 2 køjes indvendig kahytter(udvendig mod et tillæg).

Dag 10:
Inden ankomsten kl. 09.00 til Holland nord for Amsterdam vil der være tid til at nyde det store morgenbord ombord. Vi fortsætter igen over den lange Zuiederdæmning og gøre stop ved Giethorn også kaldet ”Nordens Venedig” og videre op til Assen, hvor man afvikler det GT motorcykel race, for sidste middag og overnatning på denne rejse, der spænder fra det smukke kuperede Skotske Højland – til det flade inddæmmede Hollandske Landskab.

Dag 11:
Vi vil sidst på formiddagen tage afsked med evt. Sjællændere der ønsker at fortsætte fra Hamburg og til Puttgarten, medens vi andre fortsætter mod Flensburg.